Политика за Приватност

 

Foxit.mk website is owned by Foxit, which is a data controller of your personal data.

Ја усвоивме оваа Политика за приватност, која одредува како ги обработуваме информациите собрани од Foxit.mk, што ги дава и причините зошто мора да собираме одредени лични податоци за вас. Затоа, мора да ја прочитате оваа Политика за приватност пред да ја користите веб-страницата Foxit.mk.

Ние се грижиме за вашите лични податоци и се обврзуваме да ја гарантираме нивната доверливост и безбедност.

Лични информации што ги собираме:

Кога ќе ја посетите Foxit.mk, ние автоматски собираме одредени информации за вашиот уред, вклучувајќи информации за вашиот веб-прелистувач, IP адреса, временска зона и некои од инсталираните колачиња на вашиот уред. Дополнително, додека ја прелистувате страницата, ние собираме информации за поединечните веб-страници или производи што ги гледате, кои веб-локации или термини за пребарување ве упатиле на страницата и како комуницирате со страницата. Ние ги нарекуваме овие автоматски собрани информации како „Информации за уредот“. Покрај тоа, може да ги собереме личните податоци што ни ги давате (вклучувајќи, но не ограничувајќи се на Име, презиме, адреса, информации за плаќање итн.) за време на регистрацијата за да можеме да го исполниме договорот.

Зошто ги обработуваме вашите податоци?

Наш врвен приоритет е безбедноста на податоците на клиентите и, како таква, можеме да обработуваме само минимални кориснички податоци, само онолку колку што е апсолутно неопходно за одржување на веб-страницата. Информациите што се собираат автоматски се користат само за да се идентификуваат потенцијалните случаи на злоупотреба и да се воспостават статистички информации во врска со користењето на веб-локациите. Овие статистички информации инаку не се собираат на таков начин што ќе идентификуваат кој било конкретен корисник на системот.

Можете да ја посетите веб-локацијата без да ни кажете кој сте или да откриете каква било информација, со која некој би можел да ве идентификува како специфична личност што може да се идентификува. Меѓутоа, ако сакате да користите некои од карактеристиките на веб-страницата, или сакате да го добивате нашиот билтен или да дадете други детали со пополнување формулар, може да ни дадете лични податоци, како што се вашата е-пошта, име, презиме, град на живеење, организација, телефонски број. Можете да изберете да не ни ги давате вашите лични податоци, но тогаш можеби нема да можете да ги искористите предностите на некои од функциите на веб-локацијата. На пример, нема да можете да го добивате нашиот Билтен или да не контактирате директно од веб-локацијата. Корисниците кои не се сигурни кои информации се задолжителни се добредојдени да не контактираат преку contact@foxit.mk.

Вашите права:

Ако сте жител на Европа, ги имате следните права поврзани со вашите лични податоци:

  • Право да се бидете информиран.
  • Право на пристап.
  • Право на исправка.
  • Право на брисање.
  • Право на ограничување на обработката.
  • Право на преносливост на податоци.
  • Право на приговор.
  • Права во врска со автоматско одлучување и профилирање.

Доколку сакате да го искористите ова право, ве молиме контактирајте не преку контакт информациите подолу.

Дополнително, ако сте жител на Европа, забележуваме дека ги обработуваме вашите информации со цел да ги исполниме договорите што би можеле да ги имаме со вас (на пример, ако направите нарачка преку страницата), или на друг начин за да ги оствариме нашите легитимни деловни интереси наведени погоре. Дополнително, имајте предвид дека вашите информации може да се пренесат надвор од Европа, вклучувајќи ги Канада и Соединетите држави.

Линкови до други веб-локации:

Нашата веб-локација може да содржи линкови до други веб-локации кои не се во наша сопственост или контролирани. Имајте предвид дека ние не сме одговорни за такви други веб-локации или практики за приватност на трети страни. Ве охрабруваме да бидете свесни кога ја напуштате нашата веб-локација и да ги читате изјавите за приватност на секоја веб-локација која може да собира лични информации.

Безбедност на информации:

Ние ги обезбедуваме информациите што ги давате на компјутерските сервери во контролирана, безбедна средина, заштитена од неовластен пристап, употреба или откривање. Ние чуваме разумни административни, технички и физички заштитни мерки за заштита од неовластен пристап, употреба, модификација и откривање лични податоци во нејзината контрола и чување. Сепак, не може да се гарантира пренос на податоци преку Интернет или безжична мрежа.

Правно обелоденување:

Ние ќе ги откриеме сите информации што ги собираме, користиме или добиваме ако тоа го бара или дозволува законот, како на пример да се усогласиме со судски повик или сличен правен процес, и кога со добра волја веруваме дека откривањето е неопходно за заштита на нашите права, заштита на вашата безбедност или безбедноста на другите, истражете измама или одговорете на владино барање.

Контакт информации:

Доколку сакате да не контактирате за да разберете повеќе за оваа Политика или сакате да не контактирате во врска со кое било прашање поврзано со индивидуалните права и вашите лични податоци, можете да испратите е-пошта на contact@foxit.mk.

mk_MK